^Vissza a lap tetjére

Facebook

Ingyenes ügyviteli programok,

ügyviteli programok,

ingyenes programok,

Ki olvas minket

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi

Facebook oldal

Online számlázó programok kontra asztali számlázó programok

Webes - felhőügyvitel (Cloud) alapú online számlázó programok asztali számlázó programok összehasonlítása

felho alapu szamlazo

Egyre gyakrabban hallani, a felhő alapú program vagy a felhő alapú szolgáltatás(felhőügyvitel) fogalmát. Sokan még most sem tudják pontosan mi is az a felhő.

A felhő alapesetben kifejezetten egyszerűen megmagyarázható. Ha bármilyen fájlt, fotót, zenét, dokumentumot nem a saját gépünkön tárolunk, hanem valamilyen internetes szolgáltatásban, az már a felhő. Ha nem a gépünkön indítunk el egy szoftvert, hanem például Google Docs-ban szerkesztünk szöveget, akkor is a felhőben dolgozunk.  

A felhő számlázás fontos jellemzője, hogy a számlákat nem a felhasználó számítógépén tárolják, hanem a szerveren, vagyis a felhőben.

Milyen számlázó programot vásároljak? Felhő alapú online számlázó vagy lokális telepítésű asztali programot. A döntésünket mindig a megfelelő tájékozódás és a lehető legtöbb információ alapján kell meghozni, hogy később ne bánjuk meg a döntésünket. Mindegyik program típusnak megvannak a vitathatatlan előnyei, csak azt kell eldönteni számukra melyik verzió lenne a legjobb választás.

Az Online számlázó programok előnyei:

- Online, bárhonnan elérhető Internet segítségével. 
- Platform független(bármilyen opercáiós rendszer alól Windows, Android, Mac, Linux futtatható). Jóformán minden böngésző képes Internettel ellátott eszközzel használható. (telefon, tablet, laptop, számítógép)
- Nem kell telepíteni. A szervern fent van regisztráció után be lehet lépni és máris használható.
- Nem kell nekünk karbantartani a programot ezt a szerver üzemeltető megteszik helyettünk.
- Elektronikus számlaküldés rögtön a webről.
- Nem kell gondoskoni az adatmentésről.

 

Hátrányai:

- Online működés. (ha nincs Internetem nem használható) vagy ha esetleg a szerveren van valami technikai hiba, akkor nem elérhető
- Adatbiztonsági kockázat, ha elveszítjük a  jelszavunkat vagy ellopják hozzáférhetővé válhatnak a partnereink adatai számlázási pénzügyi adatok. 
- A böngésző alapú programok letgtöbbször nem testreszabhatóak mivel mindenki ugyanatz a programot használja. (illetve bonyolultabb egy egy egyedi fejlesztés bevezetése.)
- Adat integráció. Könyvelő program vagy más pénzügyi programok felé csak közvetve tudnak adatokat átadni. (pl import fájlok letöltésével közbeiktatásával)
- Folyamatos bérleti díj a szerver fenntartására, ha befejezzük a program használatát a későbbi adathozzáférés megoldható e. 


 Asztali programok előnyei:

- Saját gépen fut, teljes kontroll az adataink felett. Adatbiztonság.
- Nem kell folyamatos Internetkapcsolat a használatához. 
- Összetettebb rendszerek kialakíthatósága, vállalat irányítási rendszerek, integrált rendszerek.
- Gyorsabb a műkődése (ez persze függ a számítógép teljesítményétől is.)
- Egyedi program verzió, lehetőség van bonyolultabb összetettebb fejelsztésekre is mód.
- Itt is létezik szerver klines alapú program illetve felhőben futtatás lehetősége amitől a rendszer online-válik de alapvetően ez Windows operációs rendszerek alatt lehet megvalósítani.
- Adatbiztonság, ahhoz, hogy valaki ellophassa az adatainkat fizikailag ott kell lennie a gépünknél. (vagy magát a gépet kell ellopnia)
- Elektronikus számla küldés.

Hátrányai: 

- Telepíteni kell, gondoskodni az adatmentésről.
- Vírusok, adatvesztés lehetősége.
- Többnyire csak egy operációs rendszer alatt futtathatók ez jellemzően a Windows .
- Tulnyomórészt nincs online működés.
- A számítógép karbantartási munkálatai ránk hárulnak.

Természetesen nem biztos, hogy sikerült minden előnyt vagy hátrányt felsorolni, viszont nem célunk sem az egyik vagy a másik számlázó program típust favorizálni, csupán a választásnál felmerülő kérdésekre próbáljuk megadni a választ.
Személyes vélemény, hogy általában ha valaki egy egyszerű számlázó programot szeretne ami bárhonnan elérhető akár telefonról is, akkor jó választás lehet az online számlázó program, de ha összetettebb feladatokat szeretne használni (hajlamos elveszíteni a jelszavait), akkor viszont érdemes az asztali programon elgondolkodni.

 

 

Magyarország legnagyobb ingyenes ügyviteli programokkal foglalkozó temaitkus linkgyűjteménye. Ingyenes ügyviteli programok gyűjteménye. (ingyenes Számlázás; ingyenes készlet; ingyenes könyvelés; ingyenes bér). Használja ingyenesen és minden kötelezettség nélkül. Induló cégeknek; Kis- és középvállalatoknak alapvető ügyviteli megoldások ingyenesen. Ingyenes ügyviteli programok, ügyviteli programok, ingyenes programok,ingyenes bérkalkulátor,ingyenes raktárkezelő, ingyenes számlázó,ingyenes könyvelő program,ingyenes bérszámfejtő,ingyenes bér,ingyenes Kettős,ingyenes Házipénztár,ingyenes tárgyi eszköz programok.
Copyright © 2013. Ingyenügyvitel Rights Reserved.


Facebook youtube