Ingyenes programok az ügyvitel világából. Ingyenes számlázó programok.
Online Szamla Cím

Online számlázás 2020 Ismét változás az online számla világában

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Az online számlázás mondhatni, hogy virágkorát éli, ugyanis évről-évre egyre több cég, vállalkozás dönt úgy, hogy a kézi számlatömböt félreteszi, és áttér az online számlázás adta lehetőségekre.Az áttérést többek között, de elsősorban: a NAV által meghozott törvényváltozásoknak való megfelelés fontossága indokolja.

Előzmények az online számlázásban:

Mint köztudott – 2018- tól érvényben lévő jogszabály szerint, adatszolgáltatási kötelezettség áll fenn minden adóalanynak, aki 100 ezer forintot meghaladó áfa tartalmú számlát állít ki.  Az adatszolgáltatási kötelezettség azonnali és online adattovábbítást szabályoz.

Online Szovegbe

 

Változás az online számla világában:

Ami lényeges, – mondhatni, - hatalmas fordulat –, hogy 2020 júliusától nem csupán a 100 ezer forintot meghaladó áfatartalmú számlákra van bejelentési kötelezettség; hanem, minden egyes számlára; pontosabban – minden belföldi magyar adóalanynak, áfaköteles, áfamentes és fordított adózási tételekről kiállított számlát jelenteni kell a NAV felé.

Értékhatár függetlenné válik – módosul  –  tehát ez a jogszabályi előírás.

Kell tudni:

Esetleges büntetések elkerülése végett mindenekelőtt szem előtt kell tehát tartani, a NAV közleményét, mely szerint: 2020. április 1-től kötelező lesz a 2.0 verzió számú interfész számlabejelentés, mely a korábban használt 1.1 verzió számú adatszolgáltatási kötelezettség helyébe lép. Az online adatszolgáltatás – 2020. április 1-től – csakis kizárólag a 2.0 verzión lehetséges, minden más érvénytelenné válik.

A törvényi előírásoknak való megfelelést természetesen a piacon fellelhető fejlesztők, számlázó programok kiemelkedően profin végzik; ily módon javarészt remekül le is vették/veszik a kliensek válláról az ilyen jellegű dolgokat. A számlázó programok: figyelnek, dolgoznak, frissítenek, módosítanak –  minden jogszabályi előírásnak való kitételre. Fontos azonban, hogy tájékozódjunk, kövessük mindig az aktuális történéseket, jelzéseket.

 

 

Keresés