Ingyenes programok az ügyvitel világából. Ingyenes számlázó programok.
Digital Invoice Banner

Számlatömbök használata lassan a múlté lesz már, használjon számlázó programot

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mint oly sok minden, a számlatömbök használata már a múlté lesz lassan az ügyviteli rendszerben.

Több tényező szól mellette, többek között, olcsó, mindenhova vihetem magammal. De bátran kijelenthetjük, hogy sokan megszokásból használják még mindig a papíralapú, kézzel írott tömböket.

 

El kell azonban ismernünk, hogy a XXI. században számtalan, kényelmesebb, praktikusabb megoldás kínálkozik, mint a kissé rongyossá vált „szamárfüles” számlatömbök használata.

 Nézzük meg egy kicsit közelebbről is a témát:

A kézi számla tömbök használói többnyire azt vallják, hogy egyszerű kiállítani, de a gyakorlatban más láthatunk. Megírják a tömböt, oda-vissza lapoznak, korábbi kitöltött számlákhoz egyeztetnek. Le ne maradjon egyetlen fontos adat, információ sem. Ez, ma már felfokozott tempójú gazdasági életben nem életszerű, fogalmazhatnánk úgyis, hogy ez, ma már kiment a divatból, mindenféle szempontból.

A számlázó programot használók, mindeközben, rá bízzák magukat, az általuk választott számlázó programra. Nyugodtak lehetnek, hisz a program, minden lényeges adatot beír, kiszámolja az áfát, nettó/bruttó árakat feltüntet, sőt online számlázó program használata esetén el is küldi a számlát a vevőnek e-mailben, és sorolhatnánk, hogy mit végez el helyettünk. Itt bátran mondhatjuk, hogy ez a féle számlázás az, ami megfelel a XXI. század gazdasági életének, a számlázó program felhasználói körének.

Bár a kézi számlatömbök használói vélemények között hallhattunk olyan véleményeket, hogy bárhova magunkkal vihetjük, bárhol használhatjuk, ez a féle megközelítés sem aktuális már. Az online számlázói programok használatával, internet elérhetőséggel, bárhol tudunk számlázni, legyünk az irodánkban, vagy éppen külföldön valahol, legyen nálunk egy tablet, vagy egy okos telefon és máris pörögnek az események, gyorsan és pontosan, mindenféle megerőltető odafigyelés nélkül. A program teszi a dolgát.

Az a fajta szemlélet sem időtálló, hogy a kézi-számla tömb használata olcsó, minimális összegbe kerül ugyan egy számlatömb, de, ha hozzávetjük azt, hogy az ügyviteli rendszerben már számos olyan számlázó program található, amelynek ingyenes verziója is használható, akkor ismét a számlatömbök korának végéről beszélhetünk.

További tényezők, amelyek szintén a kézi-számla használatának rugalmatlanságát, elöregedését jelenthetik: a számlázó programok használói nyugodtak, biztosak lehetnek abban, hogy a program, amennyiben a legújabb verzióját használják, a mindenkor érvényes jogszabályok szerint működik, készíti el a számláikat, tesz eleget az előírt és kötelezően betartandó adatszolgáltatási kötelezettségeknek.

A közeljövőben bevezetésre kerülő, kötelezően előírt NAV felé történő adatszolgáltatatási kötelezettségeknek nyilvánvaló, hogy a számlázó programot használók adminisztratív teendői nem változnak/vagy csökkenni fognak esetleg, míg a papíralapú számlát használó felhasználók adminisztrációja lényegesen fog szaporodni majd.

Tehát a XXI. század pörgő, mind inkább igényesebbé váló gazdasági élete, ügyviteli rendszere mutatja az igényét, a változtatás elkerülhetetlenségét a kor társadalmának. Ebben az esetben azt, hogy a kézi-számla tömbök használati ideje lejárt, merjünk, változni és változtatni egy modernebb, igényesebb útra térni, amely a mindenki számára elérhető, számlázó programok használatának irányába vezet bennünket.

 

Keresés