Ingyenes programok az ügyvitel világából. Ingyenes számlázó programok.
Ingyenes Szamlazo Program Fizetos Szamlazo

Ingyenes számlázó programok, fizetős számlázó programok előnyei, hátrányai

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mint annyi minden az interneten, az ügyvitel világa sem kivétel, a számlázó programunk kiválasztásánál sem maradhat el az ingyenes lehetőségek hatalmas kínálata.

Nézzük meg bővebben mit is nyújthat az ingyenes verzió, valóban az ingyenes számlázó választása az ideális választás?

 

 

Ingyenes számlázó program választásánál létfontosságú dolgokra oda kell figyelnünk:
Először mindenképpen érdeklődjön, olvasgasson a program után az interneten, ismerősöktől, partnerektől, akik hasonló programmal dolgoznak már, a vélemények alapján válasszon tapasztalt, megbízható partnert. 

 
Fontos tényezőként kezeljük, legyen mindenképpen bővíthető a program. Hiszen, ahogy a cége, növekszik, újabb elvárásoknak kell megfelelni, a bővítés elkerülhetetlenné válik, ilyen lehet többek között, legyen alkalmas a későbbiek folyamán például útnyilvántartás készítésére, vagy szeretnénk a könyvelő-programunkkal összekapcsolni, többféle variáció adódhat, nézzük meg, milyen bővítéseket bír el az ingyenes számlázó programunk, ezek költségvonzata sem elhanyagolható. 

Talán az első helyre is kerülhetett volna, a választott számlázó programunk maximálisan feleljen meg a NAV előírásoknak. Büntetéseket, késedelmi pótlékokat senki nem óhajt fizetni ezt tartsunk szem előtt. 
Amennyiben sikerült már választani, törekedjen arra, hogy a szoftvert tudja tesztelni, az ingyenes demó változatot csak le kell, hogy töltse, és máris Ön előtt van minden.  

A tesztelés folyamán nézze meg, próbálja ki, az adott, elérhető funkciókat, sajnos több esetben találkozhatunk olyannal, hogy csak az alapfunkciókkal rendelkezik a program, illetve ezek megfelelő működése sem sima ügy mindig.
A megfelelő terméktámogatás szintén egy jelentős választási tényező, megfelelő támogatottság esetén, Ön minden fontos frissítésről, módosításról, fejlesztésekről időben kap tájékoztatást. Lényeges a számlázó szoftver törvényi megfelelőségi nyilatkozatának megléte.  

Ingyenes számlázó → előnyök, hátrányok:
Az ingyenes számlázó programok előnnyel startolhatnak a piacon, azzal, hogy ingyenesek, de ha végig nézzük a fenti felsorolást, kérdés az, hogy megéri-e cégünknek, vállalkozásunknak, az ingyenesség? Vajon meddig ingyenes az ingyenes? Hosszú távú döntést hozunk a választásnál, megéri alaposan átgondolni, körbejárni a témát, ingyenes számlázó, vagy fizetős számlázó legyen?


Előnyei lehetnek még az ingyenes számlázónak: regisztráció után, szinte azonnal használatba is vehetjük. Nincsenek felesleges funkciók, viszonylag egyszerűen, gyorsan tudunk dolgozni vele. Azt azonban meg kell állapítanunk, hogy a kézi számlázásról való áttérésben egy ingyenes számlázó program használata nagy segítségül szolgálhat. Ahol a mindennapi használat során jövünk rá az előnyökre és hátrányokra, ez esetleg egy nagyon jó váltással segíthet bennünket, akár egy fizetős, nagyobb tudású program kiválasztásánál.  
Kifejezetten hátránya lehet: nem minden program tudja biztosítani a különböző jogszabályváltozások esetében a megfelelő frissítéseket, ez megint költséges lehet számunkra. Több esetben idő illetve mennyiségi korlátok közé van behatárolva a felhasználó, ami egy vállalkozásnál nem lehet semmiképpen hasznos. Többnyire nincs hívható ügyfélszolgálat, amely segítene egy felmerülő hiba elhárításában, megfelelő terméktámogatás hiányzik. 

Ne felejtsük tehát, az ingyenes számlázóknál minden, ami bővítés, csak kiegészítő, pénzes modulokkal valósítható meg. Ha ezeket a modulokat megvásároljuk, és így „áll össze a rendszerünk”, lényegesen többe is kerülhet, mint a fizetős verziók. 

Fizetős számlázók→ előnyök, hátrányok:
A fizetős számlázó programok mindenképpen egy hátránnyal indulnak a piacon, azzal, hogy fizetősek, tehát használatukért fizetnünk kell.  
Aztán, jöhetnek az előnyök sorban: 
Magasabb funkcionalitás biztosítva, Korlátlan számú számla állítható ki, korlátlan ideig használható,   Terméktámogatással rendelkeznek, elérhető (telefon, e-mail) ügyfélszolgálattal rendelkeznek.  Megfelelő törvényes megfelelőségi nyilatkozat megléte,  NAV és egyéb jogszabály követő frissítések, fejlesztési lehetőségek rendelkezésünkre állnak,  Biztos, hogy van demó változata, amivel ki tudjuk próbálni, tesztelhetjük a funkciókat, bővíthetünk, fejleszthetünk. 


Összegezve: 
Mind az ingyenes, mind a fizetős számlázó program kínálat bőséges. Azt is tényként kezelhetjük, hogy a forgalomban lévő ingyenes számlázók legtöbbjénél már nincsenek beépített mennyiségi korlátok, szintén lényeges lehet, hogy az ingyenes verzió nem jár le, nincs időhöz kötve a használata, csak akkor kell érte fizetni, amennyiben a felhasználó fizetősre szeretne váltani, programfrissítések is többnyire minden forgalmazónál időben megtörténnek, sőt e-mailes ügyfélszolgálati elérhetőségek is működnek. 
Hazánkban az ingyenes számlázó programok többsége megfelelően jól használható. A szoftverfejlesztők tudják, hogy az ingyenes verzió-használók közül kerülnek, kerülhetnek ki a fizetős program-használó partnerek. 

 Ami biztos: a fizetős számlázó programok lényegesen többet tudnak, többet nyújtanak, mint az ingyenes változatok, ez érhető és elfogadható tény is. 

 

Keresés